IBM Klubben, seniorsektionen

Forside  Formål Historie Sektionsledelse Arrangementer Fra medlemmer  Tilbud  LINK

2009 -Årsmøde 29.01

Aksel Olsen aflagde nedenstående beretning:

 

I løbet af 2008 passerede vi 250 antal medlemmer, og ved udgangen af året var vi 259 mod 245 sidste år. Der er sikkert nogen, som er medlem, uden at de er klar over det. Dem sender vi en venlig tanke.

 

Vi startede året med at etablere en hjemmeside www.seniorsektionen.dk.

Bliver den brugt???  Er den for kedelig. Hvem kan forbedre den. Vi ville da gerne have en webmaster eller en webmoster. Måske er der slet ikke brug for den.

 

Det vil vi gerne have kommentarer til.

 

Vi har igen haft 15 arrangementer. I alt har 778 (655) deltaget, det var 569 medlemmer (469) og 209 ledsagere.(186)

 

Det er det hidtil største antal deltagere i sektionens historie, m e n vi er jo også blevet flere medlemmer. Så det skal vi ikke have bonus for eller flyvetur til Dubai.

 

Vi startede med årsmødet i januar i Parken, hvor der deltog 61 medlemmer.

 

I februar havde Lena besøg hos Kopenhagen Fur  med 65 deltagere. Det var et af de rigtig gode arrangementer for Kopenhagen Fur var værter for hele arrangementet, til gengæld fik de vist nok også øget salget pelsværk. Så arrangementet var gratis for dem, som ikke købte noget.

 

I marts havde Leif arrangeret besøg på Avedøreværket, her deltog 30 som fik en grundig gennemgang af kraftværket. Hannes billeder fra denne tur synes jeg er meget flotte.

 

I april fik Frede sin debut ved et arrangement på Arken, her var der 42 deltagere som så Skagensmalernes skønne billeder, og fik en forklaring hæftet på.

 

I maj have Leif et arrangement til Esrum Kloster som trak 35 medlemmer til Nordsjælland.

 

I begyndelsen af juni gentog vi turen til Avedøreværket, det tog Frede sig af.

 

Senere i juni havde vi skovtur til Holmegaard, hvor jeg forsøgte at holde styr på 79 deltagere. Vejret var bedre end på Hveen, og man fik både set på glas og keramik, samt fremstilling af Øl og chokolade. De var ikke så gode til at få maden på bordet, og senere er de gået konkurs. Synd for dem, for jeg tor de fleste synes der var blevet flot på Holmegaard.

 

I juli havde Leif et arrangement til Politigården, 35 kom og fik lov at gå igen. Det var ikke så meget politireformen, men bygningerne det drejede sig om. Spisning på beværtningen ”Politigården”.

 

I august havde Lena arrangeret et besøg på Zentropa film. Det regnede på samtlige 48 deltagere, og man ville helst vise os bygningerne udefra. Vi kom dog også indenfor. Og som på alle vore arrangementer kunne vi afslutte besøget med noget at spise.

 

September startede vi med et besøg på Frederiksberg Slot og Officer skole. Det havde Lena fået 62 med til. Igen en lækker middag.

 

 

Senere i september havde Leif en byvandring i Latinerkvarteret i Hovedstaden anført igen i år af Allan Mylius Thomsen, som snedigt sammen med Leif havde indlagt besøg på nogle listige steder.

Det var der ingen der protesterede imod.

 

I oktober havde Frede 2 gange besøg hos banestyrelsen. Hver gang deltog 30 medlemmer med efterfølgende besøg på restaurant politigården. Mon ikke vi fik en bedre forståelse for togforsinkelser.

 

I de foregående 3 år har vi haft en foredragsaften i november måden. Så det synes vi også ville i år. Det behøver jo ikke at være kultur hvert år. Så vi havde diskuteret om vi kunne invitere en politiker.

Det blev så til Freddy Blak, som på en meget morsom måde fortalte om alle sine heltegerninger, som politiker i EU parlamentet og som regionspolitiker. Jeg tror de fleste af de 52 deltagere synes det var morsomt. Oprindeligt ville vi have haft arrangementet i Parken, hvor vi har haft vort årsmøde i mange år. Men de havde ombygning. Hos KDY i Rungsted havn skulle man have kr. 1200,- for lokaleleje til et frokostmøde og kr. 3000,- for et aftenmøde. Derfor blev det om dagen.

Dette med lokaleleje lader til, at være noget som har bredt sig her under finanskrisen.

 

 

 

Traditionen tro afsluttede vi året med en Julefrokost den 11. december. 150 var maksimum, men der kom 145, som drak 351 øl og 5 flasker vin. Maden var som sædvanlig til flere kokkehuer og smileys, men indgangsforholdene kunne være meget bedre. Jeg fik desværre først bagefter at vide at det var et begravelsesselskab, vi havde lidt kontrovers med.

 

Jeg vil gerne sige tak til Lena, Leif og Frede for det gode samarbejde. Og igen i år en stor tak til Hanne for alle de billeder hun har taget i løbet af året og som I kan se på vores hjemmeside.

Her kan I også læse Erik Aagesens beretninger fra flere af arrangementerne, så ham bringer vi også en stor tak.